dimarts, 20 de març del 2012

CAMP DE TREBALL: L'ÓS DELS PIRINEUS



L’ós dels Pirineus és un dels camps de treball més emocionants! Pretén treballar la importància de l'ós bru que és cada cop més nombrosa en el Pirineu català. Per aquest motiu és important, per una banda, fer un seguiment de com evoluciona la població i, per altra, mantenir i conservar les plantacions de cirerers o de pomeres. En els darrers anys aquests s'han anat abandonat degut al despoblament de la zona i són fonamentals per la dieta d'aquest gran mamífer. Un altra pràctica que s'està perdent és l'apicultura així que també es fomentarà i alhora es protegirà aquesta pràctica ja que la mel és un aliment llaminer per a l´ós.

Les tasques tècniques es duran a terme durant el camp van encaminades a fer un seguiment de rastres de mamifers i seguiment d'aus, a restaurar i mantenir les plantacions de cirerers per a l'alimentació de l'ós dels Pirineus i la sensibilització sobre l'ós a la regió.

Paral·lelament es realitzaran diferents activitats educatives i lúdiques  com sortides de descoberta de l'entorn on es realitzarà una ruta de dos dies fent vivac i també es realitzaran d'activitats d’educació en valors seguint la metodologia escolta que caracteritza la Fundació Escolta Josep Carol i activitats relacionades amb l'estima i cura de l'entorn natural.

Els i les participants s'allotjaran a l'alberg municipal Alós d'Isil,  que actualment acaba de ser rehabilitat i disposa de dutxes, lavabos, zona de cuina i dues sales multifuncionals.

Es tracta d'una activitat de l'Agència Catalana de la Joventut gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol i compta amb la col·laboració de l'entitat AccióNatura i l'Ajuntament d'Alòs d'Isil i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Per consultar els preus i fer les inscripcions cal consultar al web www.xanascat.cat o trucar al 012.








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada